Over Stotterinstituut
De Pauw

 • Meer dan 25 jaar succesvol tegen stotteren
 • De meest complete stottertherapie van Nederland
 • Ontwikkeld door ervaringsdeskundigen op het gebied van stotteren

Over De Pauw

Stotterinstituut De Pauw is opgericht door coach en ex-stotteraar Jolanda Boonstra, zij heeft 25 jaar geleden haar deuren voor het eerst geopend.

De BOMA-methode, die uitsluitend wordt gehanteerd door De Pauw, heeft zich in de loop der jaren optimaal ontwikkeld en behoort tot de meest gemakkelijke aan te leren spreekmethodes van Nederland. Tijdens de cursus leren wij jou hoe je je eigen 'leermeester' kunt worden en zodoende een blijvend resultaat kunt bewerkstelligen. Vrijwel elke cursist gaat na de cursus vloeiend sprekend naar huis en dat is wat we ook voor jou kunnen betekenen.

Bij de Pauw gaan we ervan uit dat stotteren veel meer is dan alleen een ‘spraakprobleem’, en dat het meer te maken heeft met de voortdurende emoties en spanningen die het stotteren met zich meebrengt en het stotteren versterkt. Door negatieve ervaringen ontstaan er gevoelens van angst en schaamte wat het zelfvertrouwen en zelfbeeld aantast. Hierdoor ontstaat stottergedrag zoals woorden vermijden om niet te stotteren of zelfs terugtrekken en stil blijven.

Jezelf inhouden, dat wat je te zeggen hebt wegstoppen is misschien wel het ergste wat stotteren met zich meebrengt. Het hoeft niet langer en wij gaan je daar bij helpen.

De BOMA-methode is ontstaan uit eigen ervaring en experiment. De beste aspecten van verschillende stottertherapieën komen samen bij deze methode en dat maakt Stotterinstituut De Pauw tot een complete stottertherapie. Er wordt bij ons gewerkt aan een vloeiende spraak en aan het zelfbeeld/stottergedrag, we gaan de diepte in en pakken stotteren bij de kern aan om zo uiteindelijk natuurlijk, ‘normaal’, te kunnen spreken.

Inmiddels hebben vele stotterende mensen uit het gehele land hun weg naar de Pauw gevonden en heeft de methode zijn succes bewezen. De Pauw heeft altijd een warme band gehad met haar cursisten en blijft goed naar hun ervaringen en wensen luisteren. Ook de onderlinge contacten van cursisten van de Pauw zijn bijzonder te noemen, zo ontstaan tijdens de training en nazorg vele vriendschappen.

We zien je binnenkort graag in onze nieuwe locatie Hoofddorp!

 

 • Meer dan 25 jaar aan ervaring met mensen die stotteren
 • De meest gemakkelijke te gebruiken spreekmethode van Nederland
 • Vrijwel elke cursist gaat vloeiend sprekend naar huis
 • Het team begrijpt stotteren
 • We weten hoe we jou effectief moeten helpen
 • Jezelf inhouden, woorden vermijden en stotteren hoeft niet langer
 • De BOMA methode brengt de beste aspecten van stottertherapieën samen en vormt een totale aanpak
 • We gaan de diepte in waar andere therapieën niet komen, we pakken stotteren bij de kern aan

Het team

Jolanda Boonstra

 • Ex-stotteraar
 • Oprichtster BOMA-methode
 • Advisor
 • Gecertificeerd Coach
 • 100% motiverend
Even een kopje koffie bestellen, gewoon de telefoon pakken en zeggen wat je wilt! Geen angst meer hebben om je mening te geven of spanning te voelen bij een gesprek, alledaagse dingen die voor mij niet gemakkelijk waren. Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing voor deze problemen heb ik meerdere therapieën en methoden gevolgd. In iedere therapie heb ik wel iets geleerd maar het bracht mij niet wat ik verlangde, een zelfverzekerd en vloeiend sprekend mens te zijn die met vertrouwen in de maatschappij staat. Daarop heb ik mijn ervaring gebundeld en ben op zoek gegaan naar een manier om mijn doel te bereiken. Hieruit is de succesvolle en effectieve Boma-methode ontstaan die ik heb laten monitoren door een arts en een psycholoog. Tevens blijft de Boma methode zich door ontwikkelen en innoveren. Ik heb 24 jaar met passie en plezier mijn kennis mogen delen en overdragen. Echter door gezondheidsredenen is de tijd gekomen om het stokje over te dragen aan de nieuwe trainers Danny en Matthias en hun team. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij de Boma methode naar een nog hoger niveau zullen brengen. Ik blijf op de achtergrond aanwezig als adviseur en zal regelmatig mijn neus laten zien!

Danny Djasidin

 • Ex-stotteraar
 • Trainer
 • Eigenaar
 • Ervaringsdeskundige
 • Motivator
 • Inspirator
 • Doorzetter

Even voorstellen:

Wie ben ik?

Mijn naam is Danny Djasidin en ik ben stottertrainer bij de Pauw! Ik mag mijzelf met recht een ervaringsdeskundige noemen. Na 25 jaar zelf gestotterd te hebben voel ik me sinds een paar jaar ex-stotteraar en is mijn leven voorgoed veranderd. Mijn motto is:

“Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes!”.

Na vele stottertherapieën gevolgd te hebben, heeft de BOMA methode mij rust en hoop gebracht. Ik heb mijn verantwoordelijkheid kunnen pakken en de positieve veranderingen zijn de afgelopen jaren niet uitgebleven. Sinds ik mezelf uitstekend weet uit te drukken en goed weet te verkopen heeft het succes ook mij gevonden. Ik kom van ver, en heb een intensief proces doorlopen, maar mag mezelf op alle vlakken een gelukkig en bevoorrecht mens noemen.

Waarom?

Ik wil graag andere stotteraars laten ervaren hoe het is om je diepste verlangens uit te durven spreken, je ambities na te jagen en bovenal niet meer bescheiden te hoeven zijn.

Hoe?

Dat wil ik doen door cursisten vrijheid te laten ervaren, vrij van spreekangst… Dit gaan we samen met je medecursisten bewerkstelligen. We gaan door het aangaan van persoonlijke uitdagingen de grenzen van je comfort zone opzoeken.

Wat kan je van mij verwachten?

Ik werk op basis van gevoel. Dat betekent dat ik uit eigen ervaringen put. Dat ik me kwetsbaar op zal stellen. Dat ik goed naar je zal luisteren. Dat ik met je mee zal leven. Dat ik streng voor je zal zijn. Dat ik je zal motiveren. Dat ik bovenal eerlijk zal zijn.

Samen met de andere trainers gaan we jouw stotterprobleem bij de strot grijpen!

Nathalie Sombroek

 • Ex-stotteraar
 • Trainer
 • Ervaringsdeskundige
 • Praktijkcoach
 • Motivator

Mijn stottergeschiedenis:

Vanaf groep 6 tot en met mijn 15e jaar heb ik aardig wat gestotterd. De school had geregeld dat ik geen presentaties of antwoord hoefde te geven voor de klas, mijn vrienden en familie hielden rekening met mijn stotteren en ik ging naar de logopediste. Ik was erg ongelukkig en de hele dag met stotteren bezig, het liet me nooit met rust. Uiteindelijk werd mij verteld dat het ging om een angstprobleem en dus was er voor mij een uitweg. Na veel oefenen ben ik uiteindelijk van mijn stotteren af. Dat is nu 8 jaar geleden

Waarom:

De jaren na het stotteren heb ik intensief situaties opgezocht om mijn comfort zone te vergroten. Graag wil ik mijn ervaring als ex-stotteraar met jullie delen. Maar vooral ook mijn ervaring als straatverkoper, het werk wat ik deed nadat ik stotterde. Hier moest ik leren uit mijn comfort zone te stappen, die aardig klein was geworden. Het is fijn om weer normaal mee te doen in het alledaagse leven, zonder spreekangst. Dit gun ik natuurlijk iedereen.

Matthias de Boer MSc.

 • Ex-stotteraar
 • Trainer
 • Coach
 • Ontwikkelingspsycholoog
 • Gedragsdeskundige
 • Neurowetenschapper

Sinds 2017 ben ik als trainer en coach verbonden aan instituut De Pauw. Iedereen die bij De Pauw komt heeft een andere geschiedenis en een andere toekomst. Hoe jouw toekomst er uit gaat zien bepaal jij. Als psycholoog en coach richt ik me op jouw ontwikkeling en geef ik de begeleiding die er nodig is om je te laten groeien.

“Als je iets in de wereld wil betekenen, dan zul je de moed moeten hebben om iemand te zijn” zei filosoof René Gude.

Iemand zijn wilde ik altijd wel, maar ik wist niet hoe. Het stotteren beperkte me in het worden van wie ik wilde zijn. Door het stotteren werd ik iemand anders, iemand die ik niet wilde zijn. Na verschillende omzwervingen ben ik in 2016 bij De Pauw gekomen waar een wereld voor me open is gegaan. In een week heb ik de stap gezet die nodig was om mezelf aan het stotteren te ontworstelen. En dat vergde best wat moed.

Doordat ik ervaringsdeskundige ben weet ik hoe stotteren voelt, en hoe jouw leven kan veranderen als je het stotteren achter je laat en vloeiend gaat spreken. Ik heb het mezelf gegund, ik gun het jou ook.

We staan voor je klaar.

Het team van De Pauw staat voor je klaar!

Bel of mail ons gerust met al je vragen, wij staan klaar om ze te beantwoorden en je zo snel mogelijk te verwelkomen bij Stotterinstituut De Pauw. Ons doel is om jouw laatste stottertherapie te zijn, dat je na ons nergens anders hoeft te kijken omdat je 100% tevreden bent met je resultaat.

De cursus maar ook de voor- en nazorg zijn zo ingedeeld dat er in korte tijd heel veel voor je kan veranderen.

We hopen ook jou binnenkort te begroeten in De Pauw. Wij weten wat je voelt als het op stotteren aan komt en daarom kunnen we je daar perfect bij helpen.

Meer Informatie en Aanmelden?

Wil je meer informatie over de BOMA-methode? Klik dan op deze link: BOMA Stottertherapie: De Stotterkiller!

copyright © 2018 Stotterinstituut De Pauw B.V. - Algemene voorwaarden