Menu
info@instituutdepauw.nl 0517-434632 Voor vragen, vrijblijvende informatie of advies

Over Stotterinstituut De Pauw

 • Meer dan 22 jaar succesvol tegen stotteren
 • De meest complete stottertherapie van Nederland
 • Ontwikkeld door een ervaringsdeskundige op het gebied van stotteren
Extra cursus maart!

Over De Pauw

Stotterinstituut De Pauw is opgericht door coach en ex-stotteraar Jolanda Boonstra, zij heeft 22 jaar geleden haar deuren voor het eerst geopend.

De Boma methode, die uitsluitend wordt gehanteerd door De Pauw, heeft zich in de loop der jaren optimaal ontwikkeld en behoort tot de meest gemakkelijke aan te leren spreekmethodes van Nederland. Vrijwel elke cursist gaat na de cursus vloeiend sprekend naar huis en dat is wat we ook voor jou kunnen betekenen.

Bij de Pauw gaan we ervan uit dat stotteren veel meer is dan alleen een ‘spraakprobleem’, en dat het meer te maken heeft met de voortdurende emoties en spanningen die het stotteren met zich meebrengt en het stotteren versterkt. Door negatieve ervaringen ontstaan er gevoelens van angst en schaamte wat het zelfvertrouwen en zelfbeeld aantast. Hierdoor ontstaat stottergedrag zoals woorden vermijden om niet te stotteren of zelfs terugtrekken en stil blijven.

Jezelf inhouden, dat wat je te zeggen hebt wegstoppen is misschien wel het ergste wat stotteren met zich meebrengt. Het hoeft niet langer en wij gaan je daar bij helpen.

De Boma methode is ontstaan uit eigen ervaring en experiment. De beste aspecten van verschillende stottertherapieën komen samen bij deze methode en dat maakt Stotterinstituut De Pauw tot een volledig complete stottertherapie. Er wordt bij ons gewerkt aan een vloeiende spraak en aan het zelfbeeld/stottergedrag, we gaan de diepte in en pakken stotteren bij de kern aan om zo uiteindelijk natuurlijk, ‘normaal’, te kunnen spreken.

Inmiddels hebben vele stotterende mensen uit het gehele land hun weg naar de Pauw gevonden en heeft de methode zijn succes bewezen. De Pauw heeft altijd een warme band gehad met haar cursisten en blijft goed naar hun ervaringen en wensen luisteren. Ook de onderlinge contacten van cursisten van de Pauw zijn bijzonder te noemen, zo ontstaan tijdens de training en nazorg vele vriendschappen.

We zien je binnenkort graag in Harlingen.

 • Meer dan 22 jaar aan ervaring met mensen die stotteren
 • De meest gemakkelijke te gebruiken spreekmethode van Nederland
 • Vrijwel elke cursist gaat vloeiend sprekend naar huis
 • Het team begrijpt stotteren
 • We weten hoe we jou effectief moeten helpen
 • We zien dat stotteren veel meer dan een ‘spraakprobleem’ is
 • Jezelf inhouden, woorden vermijden en stotteren hoeft niet langer
 • De BOMA methode brengt de beste aspecten van stottertherapieën samen en vormt een totale aanpak
 • We gaan de diepte in waar andere therapieën niet komen, we pakken stotteren bij de kern aan
Het Team.

Jolanda Boonstra

 • Oprichtster BOMA-methode
 •  23 jaar ervaring als trainer
 • Ex-stotteraar
 • Gecertificeerd Coach
 • 100% motiverend

jolanda1

Even een kopje koffie bestellen, gewoon de telefoon pakken en zeggen wat je wilt! Geen angst meer hebben om je mening te geven of spanning te voelen bij een gesprek, alledaagse dingen die voor mij niet gemakkelijk waren.

Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing voor deze problemen heb ik meerdere therapieën en methoden gevolgd. In iedere therapie heb ik wel iets geleerd maar het bracht mij niet wat ik verlangde, een zelfverzekerd en vloeiend sprekend mens te zijn die met vertrouwen in de maatschappij staat.

Daarop heb ik mijn ervaring gebundeld en ben op zoek gegaan naar een manier om mijn doel te bereiken. Hieruit is de succesvolle en effectieve Boma-methode ontstaan die ik heb laten monitoren door een arts en een psycholoog. Daarnaast heb ik nog diverse trainingen gevolgd op het gebied van gedrag en communicatie. Ik volg nauwlettend de ontwikkelingen op stottergebied , hierdoor blijft de Boma methode verbeteren en actueel.

Omdat ik zelf heb gestotterd en inmiddels 23 jaar ervaring heb als stottercoach ben ik jouw perfecte trainer!

Danny Djasidin

 • Trainer
 • Ervaringsdeskundige
 • Motiverend
 • Inspirator
 • Doorzetter

danny 1

Even voorstellen:

Wie ben ik?

Mijn naam is Danny Djasidin en ik ben stottertrainer bij de Pauw! Ik mag mijzelf met recht een ervaringsdeskundige noemen. Na 25 jaar zelf gestotterd te hebben voel ik me sinds een paar jaar ex-stotteraar en is mijn leven voorgoed veranderd. Mijn motto is:

“Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes!”.

Na vele stottertherapieën gevolgd te hebben, heeft de BOMA methode mij rust en hoop gebracht. Ik heb mijn verantwoordelijkheid kunnen pakken en de positieve veranderingen zijn de afgelopen jaren niet uitgebleven. Sinds ik mezelf uitstekend weet uit te drukken en goed weet te verkopen heeft het succes ook mij gevonden. Ik kom van ver, en heb een intensief proces doorlopen, maar mag mezelf op alle vlakken een gelukkig en bevoorrecht mens noemen.

Waarom?

Ik wil graag andere stotteraars laten ervaren hoe het is om je diepste verlangens uit te durven spreken, je ambities na te jagen en bovenal niet meer bescheiden te hoeven zijn.

Hoe?

Dat wil ik doen door cursisten vrijheid te laten ervaren, vrij van spreekangst… Dit gaan we samen met je medecursisten bewerkstelligen. We gaan door het aangaan van persoonlijke uitdagingen de grenzen van je comfort zone opzoeken.

Wat kan je van mij verwachten?

Ik werk op basis van gevoel. Dat betekent dat ik uit eigen ervaringen put. Dat ik me kwetsbaar op zal stellen. Dat ik goed naar je zal luisteren. Dat ik met je mee zal leven. Dat ik streng voor je zal zijn. Dat ik je zal motiveren. Dat ik bovenal eerlijk zal zijn.

Samen met de andere trainers gaan we jouw stotterprobleem bij de strot grijpen!

Feikje Wink

 • Post-HBO practitioner
 • Gecertificeerd gesprekcoach
 • Waardevolle verdieping
 • Altijd een luisterend oor

Feikje Wink Stottertherapie

Sinds 2012 is Feikje verbonden aan de Pauw.

Feikje heeft inmiddels veel ervaring met mensen die stotteren en weet precies welke patronen bij stottergedrag horen.

Zij weet binnen korte tijd welke tools je nodig hebt om je (verborgen) talenten in te zetten en zal die samen met jou bespreken.

In de loop van de cursus ga je een gesprek voeren met Feikje waarbij jullie samen de diepte in gaan.
Dit wordt als zeer waardevol ervaren door de cursisten.

Ook is via Skype een vervolgtraject mogelijk.

Matthias de Boer MSc.

 • Coach
 • Trainer
 • Ontwikkelingspsycholoog
 • Gedragsdeskundige
 • Neurowetenschapper

Sinds 2017 ben ik als trainer en coach verbonden aan instituut De Pauw. Iedereen die bij De Pauw komt heeft een andere geschiedenis en een andere toekomst. Hoe jouw toekomst er uit gaat zien bepaal jij. Als psycholoog en coach richt ik me op jouw ontwikkeling en geef ik de begeleiding die er nodig is om je te laten groeien.

“Als je iets in de wereld wil betekenen, dan zul je de moed moeten hebben om iemand te zijn” zei filosoof René Gude.

Iemand zijn wilde ik altijd wel, maar ik wist niet hoe. Het stotteren beperkte me in het worden van wie ik wilde zijn. Door het stotteren werd ik iemand anders, iemand die ik niet wilde zijn. Na verschillende omzwervingen ben ik in 2016 bij De Pauw gekomen waar een wereld voor me open is gegaan. In een week heb ik de stap gezet die nodig was om mezelf aan het stotteren te ontworstelen. En dat vergde best wat moed.

Doordat ik ervaringsdeskundige ben weet ik hoe stotteren voelt, en hoe jouw leven kan veranderen als je het stotteren achter je laat en vloeiend gaat spreken. Ik heb het mezelf gegund, ik gun het jou ook.

We staan voor je klaar.

Het team van De Pauw staat voor je klaar!

Bel of mail ons gerust met al je vragen, wij staan klaar om ze te beantwoorden en je zo snel mogelijk te verwelkomen bij Stotterinstituut De Pauw. Ons doel is om jouw laatste stottertherapie te zijn, dat je na ons nergens anders hoeft te kijken omdat je 100% tevreden bent met je resultaat.

De cursus maar ook de voor- en nazorg zijn zo ingedeeld dat er in korte tijd heel veel voor je kan veranderen.

We hopen ook jou binnenkort te begroeten in De Pauw. Wij weten wat je voelt als het op stotteren aan komt en daarom kunnen we je daar perfect bij helpen.

Meer Informatie en Aanmelden?

Wil je meer informatie over de BOMA-methode? Klik dan op deze link: Over de BOMA-methode.